Strålningen igång

Då har jag nu gjort mina tre första strålningar. Själva strålningen tar 5-7 minuter så att ligga helt still dessa minuter är inte svårt.

Den första gången fick jag först lite information i ett rum och sen när vi var inne i strålningsrummet skulle det underlägg som var format efter min kropp läggas i rätt läge. Rätt underlag läggas under och i mitt underlägg. Det tog lite tid och att sen hitta mitt rätta läge när jag väl låg på britsen i mitt underlägg. Flytta lite hit och lite dit. Flytta lite upp och lite ner osv. Millimeter hit och millimeter dit. Så denna första gång lång jag på rygg ganska länge vilket gjorde att jag hade svårt att röra mig efteråt. Fick sitta på britsen länge innan jag kunde kliva ner och sen sitta på en stol och sakta få tillbaka rörligheten i ryggen och sakta försvann värken. Värken som gör att jag får svårt att andas och rör mig. Men det gick bra och jag är så tacksam för min rollator som hjälper mig när jag sen ska börja gå.

De två andra gångerna gick bättre. Då har allt varit på plats och inställt redan innan jag kommer in i strålningsrummet. Det är bara de där sista millimeterna som ska ställas in för att strålningen ska komma exakt rätt. Men det tar inte många minuter. Vilket gör att min ryggvärk är liten och att rörligheten i ryggen snabbt kommer tillbaka. Allt tar inte mer än ca en kvart.

Det som däremot tar tid är resan dit och hem. Väntetiden innan och efter behandlingen på bilen till/från sjukresor. Jag har alltid en ljudbok nerladdad i telefonen som jag kan lyssna på medan jag väntar.